Jaunumi no autoražotāja FIAT – Scudo un Ulysse

Jaunumi no autoražotāja FIAT – Scudo un Ulysse

Autoražotājs FIAT paplašinājis komerciālo un vieglo automobiļu klāstu ar Scudo un Ulysse modeļiem, kas tiks darbināti gan ar iekšdedzes, gan elektriskajiem dzinējiem.

FIAT pārstāvji Latvijā norāda, ka šo jauno modeļu iepriekšpārdošana tiks sākta nākamajā gadā, un autovadītājiem tiks piedāvātas dažādas auto versijas – gan ar iekšdedzes dzinējiem, gan ar elektriskajiem dzinējiem.

“Tās būs gan vieglās, gan komerciālās automašīnas, kas stiprinās mūsu pozīcijas Latvijas tirgū,” norāda Autobrava Motors pārstāvis Uvis Braunfelds.

Abu modeļu pilnībā elektriskās versijas attīstīs 136 ZS/100 kW jaudu. Tāpat arī pircējiem būs iespēja izvēlēties auto, kuru akumulatoriem piemīt gan 50 kWh, gan 75 kWh liela jauda.

Tikmēr spēkrati ar iekšdedzes dzinēju būs darbināmi tikai ar dīzeļdegvielu un aprīkoti ne tikai ar mehānisko, bet arī astoņu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Tāpat arī auto būs pieejami ar priekšējo riteņu piedziņu.

Abi modeļi tiks ražoti uz THE EMP2 jeb Efektīvās modulārās platformas. Pateicoties tehnoloģiskajām inovācijām, tā spēj radīt vieglākus un drošākus automobiļus. Proti, izmantojot šo platformu, ražotājam izdevies samazināt spēkrata pilno masu par 70 kilogramiem, kā arī par 22% samazināt CO2 emisijas. Automobiļu ražotāja FIAT jaunie modeļi manāmi atšķiras no iepriekšējiem ar ārējo dizainu un salona aprīkojumu.

No 2022. gada Scudo un Ulysse modeļi tiks ražoti Stellantis Orēnas rūpnīcā Francijā, kurā jau notikusi ilgstoša un cieša sadarbība starp ražotāju un Francijas autobūves uzņēmumiem. Paredzēts, ka pasūtījumu pieņemšana jaunajiem Scudo un Ulysse modeļiem sāksies jau nākamā gada sākumā.