Jaunpienācēji FIAT komercauto saimē – “Doblo” un elektroauto “E-Doblo”

Jaunpienācēji FIAT komercauto saimē – “Doblo” un elektroauto “E-Doblo”

FIAT un FIAT Professional prezentējuši jaunos “Doblo” un “E-Doblo” piektās paaudzes modeļus, kas pielāgoti gan ģimenes, gan komerciālām vajadzībām. “Fiat” pārstāvji Latvijā norāda, ka līdz ar elektrisko “Dublo”  ražotājs sper lielu soli pretim elektrifikācijai.  FIAT plāno līdz 2024. gadam izstrādāt visu jauno modeļu pilnībā elektriskās versijas un laist tās tirgū jau 2027. gadā.

“Šis ir ražotāja jau sestais pilnībā elektriskais automobilis, un tajā pat laikā pirmais šāda veida universālais automobilis, kas var būt gan pasažieru, gan komectransportlīdzeklis,” norāda “Autobrava Motors” pārstāvis Uvis Braunfelds.

Viņš skaidro, ka jaunais “Doblo” būs pieejams arī ar iekšdedzes dzinēju. Tikmēr elektriskais modelis aprīkots ar 100kW elektrisko motoru un 50kWh akumulatoru, ļaujot ar vienu uzlādes reizi nobraukt vairāk nekā 280 kilometrus. Ražotājs norāda, ka šis jaunpienācējs izcelsies ar labākajām uzlādes iespējām savā klasē – izmantojot ātrās uzlādes režīmu, 50kWh akumulatoru iespējams uzlādēt līdz pat 80% vien 30 minūtēs.

Elektriskais “Doblo” var sasniegt 130km/h maksimālo ātrumu, bet tā maksimālais griezes moments ir līdz pat 260 Nm. Elektriskā versija vizuāli neatšķirsies no modeļiem, kas aprīkoti ar iekšdedzes dzinējiem. Tie būs aprīkoti ar 1,5 litru 100 ZS dzinēju ar manuālo ātrumkārbu un 1,5 litru 130 ZS dzinēju ar manuālo vai astoņu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Tikmēr versija ar benzīna dzinēju debitēs ar 1,2 litru 110 ZS dzinēju.

FIAT “Doblo” būs pieejams divos atšķirīgos garumos, un autovadītāji varēs izvēlēties no trīs dažādām konfigurācijām (“VAN”, “Crew Cab”, “Combi”) atkarībā no darba specifikas. Veidojot šo automobili, autoražotājs lielu uzmanību pievērsa profesionālajiem šoferiem, kas automašīnā pavada astoņas stundas un vairāk, tāpēc tas veidots, lai apmierinātu ikviena šofera vajadzības. Automašīnas salonu iespējams ātri pārveidot, izmantojot “Magic Cargo” funkciju, kas ļauj jums palielināt kravas ietilpību pat par 0,5 kubikmetriem, lai transportētu garus priekšmetus, piemēram, caurules vai kāpnes līdz 3,4 metru garumā. Tikmēr elektriskajā versijā pieejama “Magic Plus” funkcija, kas ļauj akumulatora ražoto elektrību izmantot citiem nolūkiem, piemēram, lai pieslēgtu kravas ledusskapi vai elektriskos instrumentus.

Abas versijas aprīkotas ar progresīvākajām drošības tehnoloģijām un inovācijām: piecu collu atpakaļskata spogulim (“Magic Mirror”) ir trīs dažādas funkcijas – tas parāda skatu uz aizmuguri, ļauj jums pilnībā aplūkot aklās zonas un darbojas kā atpakaļskata parkošanās kamera, lai uzlabotu redzamību un drošību. Tikmēr aktīvās drošības sistēmas palīdz šoferim droši baudīt braucienu, bet 17 drošības un ADAS (progresīvas autovadītāja asistentu) sistēmas padara šo modeli par līderi savā segmentā.

FIAT “Doblo” būs pieejams gan ar īso, gan garo riteņu garenbāzi, tāpēc to iespējams pielāgot dažādām vajadzībām – versija ar garo riteņu garenbāzi spēj pārvadāt kravu līdz pat 4,4 kubikmetriem.

Jaunais elektriskais “Doblo” ir FIAT trešais elektriskais modelis pēc jaunā “500e”, un trešais elektriskais FIAT “ Professional” automobilis (pirms tā bija “E-Ducato” un “E-Scudo”).