DHL Express Latvia elektrificē savu autoparku

DHL Express Latvia elektrificē savu autoparku

Starptautiskā kurjerpasta uzņēmums DHL Express Latvia – uzsācis sūtījumu piegādi izmantojot jaunākos Fiat Professional elektriskos automobiļus E-Ducato no Autobrava Motors. Uzņēmuma vadība norāda, ka šīs elektriskās automašīnas jau redzamas Rīgas ielās. Izvēle par labu šiem automobiļiem notikusi dažādu iemeslu pēc – garā nobraukšanas distance, unikālās vadības iespējas un citi faktori.

“Šis ir vēl viens solis ceļā uz uzņēmuma ilgtspēju. Dabas labklājība ir globāla atbildība, tāpēc jūtam pienākumu ieguldīt grupas vispārējā mērķa sasniegšanā – samazināt kaitējumu videi. Pieaugot pieprasījumam pēc ekspressūtījumiem, kā arī piegādes apjomam un biežumam, palielinās arī degvielas patēriņš un izmešu daudzums. Tāpēc mēs paplašinām savu elektroauto parku, pārejot uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem,” norāda DHL Express Latvia vadītājs Krists Ezeriņš.

Viņš sacīja, ka kravas un sūtījumi bez oglekļa dioksīda emisijām tiek pārvadāti Rīgas teritorijā ar jaunajiem E-Ducato automobiļiem jau šobrīd.

Pasaulē pieaugot loģistikas aktivitātēm, starptautiskā Latvijas uzņēmumu kontrolējošā Vācijas loģistikas un eksprespasta grupa Deutsche Post DHL ir paziņojusi, ka nākamajā desmitgadē investēs 7 miljardus eiro, lai samazinātu siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešus.

Fiat Professional pārstāvniecība Latvijā Autobrava Motors norāda, ka transporta uzņēmuma iegādātie jaunie E-Ducato ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 235 kilometriem garu distanci.

“Ducato modelis daudzus gadus ir pazīstams komerctransporta segmentā un šobrīd tas turpina paplašināt iespējas, esot vienam no izdevīgākajiem elektroauto mazo kravas pārvadājumu automobiļiem,” norāda Fiat Professional un Autobrava Motors pārstāvis Latvijā Uvis Braunfelds.

Uzņēmumam DHL Express Latvia nodotie E-Ducato ir pārveidoti atbilstoši DHL prasībām, lai atbilstu konkrētām uzņēmuma vajadzībām – izveidota īpaša eja no vadītāja kabīnes uz kravas nodalījumu, speciāli plaukti sūtījumiem, ieklāta neslīdoša grīda, uzstādīts īpašs apgaismojums kravas nodalījumā un papildu rampa – kāpnes automašīnas aizmugurē ar īpašiem ratiņiem sūtījumu pārvietošanai, papildus salokāms pasažiera sēdeklis.

Elektriskais E-Ducato aprīkots ar pamata drošības sistēmām, tai skaitā aklās zonas uzraudzības un aizmugurē esošo šķēršļu noteikšanas sistēmām. Tāpat automobilis aprīkots ar brīdinājuma sistēmu par izbraukšanu no joslas, kas palīdz autovadītājam izvairīties no nevēlamajām situācijām. E-Ducato uzstādīta arī kruīza kontroles sistēma un autonomā ārkārtas bremzēšanas sistēma maksimālai drošībai uz ceļa.