E-Ducato kļuvis par 2022. gada ilgtspējīgāko komerciālo transportlīdzekli pasaulē

E-Ducato kļuvis par 2022. gada ilgtspējīgāko komerciālo transportlīdzekli pasaulē

FIAT Ducato, kas šogad svin savu 40. gadadienu, saņēmis savu pirmo ilgtspējības balvu. Pagājušajā nedēļā Rimini pasākumā “Leader e Torno” starptautiski eksperti komerciālo transportlīdzekļu klasē izvērtēja pilnībā elektrisko E-Ducato, piešķirot tam balvu “2022. gada ilgtspējīgais automobilis” mikroautobusu kategorijā.

“Tas apstiprina mūsu apņemšanos nesen izveidotajā Stellantis grupā aizvien vairāk koncentrēties uz vides ilgtspējību un mūsu klientu vajadzībām, kas no profesionālā un arī vides skatupunkta ir aizvien prasīgāki,” sacīja FIAT preses pārstāvis Džanluka Zampēze, kurš ir lepns par saņemto apbalvojumu.

Ilgtspējības balvas pasniedza starptautiska ekspertu grupa, kas izvērtēja dzinēja un degvielas veidu (dīzeļdegviela, hibrīds, dabasgāze, elektroenerģija), piesārņojuma rādītājus, drošības sistēmas, kā arī saikni starp komfortu un vidi. Visbeidzot vispārējā ilgtspējība tika izvērtēta, ņemot vērā tādus aspektus kā jaudas un svara attiecība, komponenšu pārstrādājamība un īpašumtiesību kopējās izmaksas.

FIAT Ducato Eiropas tirgū debitēja 1981. gadā un 40 gados kopumā pārdoti vairāk nekā trīs miljoni automobiļu. Šā gada pirmajos sešos mēnešos pārdoti vairāki desmiti tūkstošu elektrisko modeļu vienību. Latvijā, lai arī pārdošanā nonācis tikai šī gada rudenī, pavasarī atnāks jau pirmie 10 iepriekš pasūtītie E-Ducato.

FIAT norāda, ka E-Ducato nākotnē varētu kļūt arī populārs kemperu cienītājiem. E-Ducato uzrāda labus rādītājus nobraukšanas attāluma un jaudas ziņā, bet, pateicoties tā ātrajai uzlādei, tas drosmīgi konkurē ar visiem iekšdedzes dzinēju komerciālajiem transportlīdzekļiem, tāpēc cilvēkiem, kam patīk atpūta vai dzīvošana brīvā dabā, tiek piedāvāts krietni ilgtspējīgāks dzīvesveids.

“Mēs esam saņēmuši vairākus pieprasījumus arī Latvijā, tāpēc uzskatu, ka šādas prognozes ir pilnībā pamatotas,” skaidro Fiat Professional pārstāvis Latvijā Uvis Braunfelds.

E-Ducato elektromotors sasniedz jaudu līdz pat 90 kW (122 ZS), bet no 0 līdz 50 km/h paātrinās vien 5 sekundēs. Modeļi aprīkoti ar diviem atšķirīgiem akumulatoriem – 47 kWh un 79 kWh -, no kuriem pirmā versija ar vienu uzlādes reizi ļauj nobraukt no 170 kilometriem WLTP ciklā un līdz pat 235 kilometriem pilsētas ciklā, bet ietilpīgākais akumulators nodrošina nobraukšanas distanci attiecīgi līdz 280 un 370 kilometriem.

Par AUTOBRAVA Motors:

Latvijā FIAT Profesional oficiālais pārstāvis ir “Autobrava Motors”. Uzņēmums sadarbojas arī ar citiem zīmoliem, tostarp SEAT, CUPRA, JEEP, ABARTH, Alfa Romeo, kas nodrošina auto tirdzniecību un autorizētu automašīnu servisu. Uzņēmums ir dibināts 2010.gadā un atrodas Krasta ielā 42, Rīgā. Vairāk informācijas atradīsiet šeit: https://www.autobrava.lv/